Hotline
30 (21) 12340819 |
Επικοινωνία
ΔΩΡΕΆΝ
ΑΠΟΣΤΟΛΉ προς Ελλάδα
(για παραγγελίες άνω των 99€)
ΑΠΟΣΤΟΛΉ προς Ελλάδα
(για παραγγελίες άνω των 99€)
ΕΓΓΎΗΣΗ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΉΣ 100 Ημερών
ΕΠΙΣΤΡΟΦΉΣ 100 Ημερών
ΕΓΓΎΗΣΗ
καλύτερης τιμής
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για το άναμμα του πούρου;
Η απάντηση είναι απλή: Αργά και με απαλή φλόγα.
Η θερμότητα που παράγει ένα σπίρτο ή ένας απλός αναπτήρας υγραερίου αρκεί για να ανάψει ένα πούρο. Ωστόσο, το σωστό άναμμα πούρου απαιτεί αρκετή υπομονή και προσοχή. Πολλές φορές, οι αρχάριοι καπνιστές πούρων έχουν την λανθασμένη τάση να κρατούν αναμένο jet αναπτήρα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα και πολύ κοντά στην άκρη του πούρου, ενώ με πολλές και νευρικές ρουφηξιές προσπαθούν να το ανάψουν. Μια τέτοια προσπάθεια είναι λανθασμένη, καθώς η παρατεταμένη δυνατή φλόγα μπορεί να βλάψει σοβαρά την ποιότητα του πούρου. Εν τέλει, η γεύση του θα γίνει ιδιαιτέρως πικρή. Θα πρέπει να τονιστεί ότι το άναμα του πούρου πρέπει να γίνεται με υπομονή, προσοχή, δείχνοντας αγάπη και σεβασμό στο πούρο.
Ιδανικά, η φλόγα θα πρέπει να ανάψει το πούρο χωρίς να το 'γλύψει'. Φυσικά, αυτό απαιτεί πολύ υπομονή και εξάσκηση. Εάν βρίσκεστε ακόμα σε αρχάριο επίπεδο, τότε θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε κλασικό αναπτήρα ή σπίρτα αντί ενός jet flame αναπτήρα που έχει ισχυρότερη φλόγα. Ο κύριος λόγος είναι ότι η φλόγα των 2 πρώτων δεν είναι τόσο δυνατή και με το τρόπο αυτό η γεύση του πούρου δεν θα πικρίσει λόγω πλεονάζουσας καύσης (overheating) του. Επίσης, καλό θα ήταν να αποφεύγετε τις ρουφηξιές παράλληλα με το άναμμα. Αυτά, θα πρέπει να γίνονται ξεχωριστά. Πρώτα άναμμα, και μετά ρουφηξιές.
Η άκρη του πούρου θα πρέπει να ανάβεται ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της διαμέτρου. Μπορείτε να φυσάτε απαλά προς τα σημεία της άκρης που δεν έχουν ανάψει στον ίδιο βαθμό με τα υπόλοιπα. Ξεκινήστε ανάβοντας την άκρη, κατόπιν το περιτύλιγμα (wrapper), και τέλος το φύλλο που συγκρατεί τα φύλλα γέμισης (binder). Αυτό, καίγεται ιδιαιτέρως εύκολα και θα βοηθήσει στο σωστό, ομοιόμορφο άναμμα του εσωτερικού πυρήνα / γέμισης (filler).
Στην περίπτωση που σβήσει το πούρο, επαναλάβετε τη διαδικασία ανάμματος, αφού πρώτα αφαιρέσετε τη στάχτη (εάν δεν έχει πέσει ήδη από μόνη της). Όσο υπάρχει στάχτη στην άκρη του πούρου, το άναμμα είναι ιδιαιτέρως δύσκολο και απαιτεί περισσότερο χρόνο.
Η θερμότητα που παράγει ένα σπίρτο ή ένας απλός αναπτήρας υγραερίου αρκεί για να ανάψει ένα πούρο. Ωστόσο, το σωστό άναμμα πούρου απαιτεί αρκετή υπομονή και προσοχή. Πολλές φορές, οι αρχάριοι καπνιστές πούρων έχουν την λανθασμένη τάση να κρατούν αναμένο jet αναπτήρα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα και πολύ κοντά στην άκρη του πούρου, ενώ με πολλές και νευρικές ρουφηξιές προσπαθούν να το ανάψουν. Μια τέτοια προσπάθεια είναι λανθασμένη, καθώς η παρατεταμένη δυνατή φλόγα μπορεί να βλάψει σοβαρά την ποιότητα του πούρου. Εν τέλει, η γεύση του θα γίνει ιδιαιτέρως πικρή. Θα πρέπει να τονιστεί ότι το άναμα του πούρου πρέπει να γίνεται με υπομονή, προσοχή, δείχνοντας αγάπη και σεβασμό στο πούρο.
Ιδανικά, η φλόγα θα πρέπει να ανάψει το πούρο χωρίς να το 'γλύψει'. Φυσικά, αυτό απαιτεί πολύ υπομονή και εξάσκηση. Εάν βρίσκεστε ακόμα σε αρχάριο επίπεδο, τότε θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε κλασικό αναπτήρα ή σπίρτα αντί ενός jet flame αναπτήρα που έχει ισχυρότερη φλόγα. Ο κύριος λόγος είναι ότι η φλόγα των 2 πρώτων δεν είναι τόσο δυνατή και με το τρόπο αυτό η γεύση του πούρου δεν θα πικρίσει λόγω πλεονάζουσας καύσης (overheating) του. Επίσης, καλό θα ήταν να αποφεύγετε τις ρουφηξιές παράλληλα με το άναμμα. Αυτά, θα πρέπει να γίνονται ξεχωριστά. Πρώτα άναμμα, και μετά ρουφηξιές.
Η άκρη του πούρου θα πρέπει να ανάβεται ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της διαμέτρου. Μπορείτε να φυσάτε απαλά προς τα σημεία της άκρης που δεν έχουν ανάψει στον ίδιο βαθμό με τα υπόλοιπα. Ξεκινήστε ανάβοντας την άκρη, κατόπιν το περιτύλιγμα (wrapper), και τέλος το φύλλο που συγκρατεί τα φύλλα γέμισης (binder). Αυτό, καίγεται ιδιαιτέρως εύκολα και θα βοηθήσει στο σωστό, ομοιόμορφο άναμμα του εσωτερικού πυρήνα / γέμισης (filler).
Στην περίπτωση που σβήσει το πούρο, επαναλάβετε τη διαδικασία ανάμματος, αφού πρώτα αφαιρέσετε τη στάχτη (εάν δεν έχει πέσει ήδη από μόνη της). Όσο υπάρχει στάχτη στην άκρη του πούρου, το άναμμα είναι ιδιαιτέρως δύσκολο και απαιτεί περισσότερο χρόνο.
Τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το... ›
‹ Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και...